Uitrol van het Nieuwe Loket.nl 3.0

Zoals je weet maken we bij LoonTotaal gebruik van Loket.nl in de ondersteuning van jouw HR- en salarisadministratie. Loket.nl heeft een nieuwe versie van de applicatie ontwikkelt die nu (gedeeltelijk) klaar is voor gebruik. Deze versie wordt steeds weer aangevuld met meer functionaliteiten. De functionaliteiten (of werkgevers) zijn opgedeeld in segmenten en worden in fases opgeleverd. Wat er precies onder welk segment valt en wanneer het geïmplementeerd zal worden, kun je hier lezen.

Een groot voordeel van de nieuwe versie van Loket.nl is dat het adres van de website veel eenvoudiger is gemaakt. Door te gaan naar https://app.loket.nl/ kun je direct inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Op onze website LoonTotaal.nl kun je beide links voor het inloggen vinden. Je zult gelijk merken dat dit tijd zal besparen, je hoeft namelijk geen Captcha (de getallenreeks) meer in te voeren. Het inloggen is nog steeds net zo veilig en door gebruik te maken van de 2 factor authenticatie wordt het nog veiliger. Een volledige uitleg over het inloggen in het nieuwe Loket.nl kun je hier vinden en voor 2 factor authenticatie kun je via de link de benodigde informatie vinden.

Na het inloggen zal het je direct opvallen: Loket.nl heeft een nieuw uiterlijk. Het nieuwe design is fris, modern en helemaal van deze tijd. Hiernaast zul je veel herkenbare én nieuwe dingen terugzien. Nieuw is bijvoorbeeld de iDEAL betaling van de loonaangifte, waarmee het betalen hiervan zo simpel wordt als het doen van een online aankoop. Ook kunnen je medewerkers met workflows nu hun eigen gegevens zoals adres, telefoonnummer en e-mail aanpassen.

Zoals eerder aangegeven, is de nieuwe versie nog volop in ontwikkeling en zijn bepaalde functionaliteiten nog niet beschikbaar. Je kunt daarom steeds weer terugkeren naar de oude versie door linksonder in het scherm op het tandwiel naast ‘Instellingen’ te klikken en vervolgens op ‘Ga naar Loket.nl Classic’. Dit tandwiel is ook de plek waar je de 2 factor authenticatie kunt instellen om het inloggen nog een stukje veiliger te maken.
Heb je vragen? Neem dan eens een kijkje op de speciaal ingerichte ‘Het nieuwe Loket.nl’sectie op het Helpdeskportaal van Loket.nl. Hier word je door middel van uitleg en filmpjes meegenomen in de nieuwe functionaliteiten. Heb je andere vragen? Neem dan contract op met ons via info@loontotaal.nl of 0511-74 53 00.